Disse boller smager dejligt og er super mættende. De er desuden nemme at lave. Hvis du juicer grøntsager, er disse boller geniale at bruge pulpen i. Denne opskrift indeholder 250 gram gulerodspulp, men du kan også rive gulerødderne på et rivejern og bruge dem på den måde. Bollerne skal ikke hæve, så de bliver ikke så luftige som almindelige hvedeboller.
Opskriften er udviklet af vores gode ven Lasse, som også kendt fra vores Instagram som “Bolleprinsen“.
Opskriften
ca. 6 boller
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 40 min.
Ingredienser
- 3-4 store gulerødder (ca. 250 g revet gulerod eller gulerodspulp)
- 100 g valgfri mel (fx fuldkornshvedemel)
- 50 g rugkerner (hele eller knækkede)
- 50 g havregryn
- 25 g chiafrø
- 3 æg
- 1 knsp salt
- æg til pensling
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Skræl 3-4 store fede gulerødder, og find det store rivejern frem!
Riv de sataner på dit rivejern, den grove side. Pres safterne ud med klør fem.
Prop alle ingredienserne ned i en stor skål. Vær ikke genert – bland hele molevitten sammen med hænderne.
Form seks standhaftige boller, læg dem på bagepladen, og pensl dem med æg.
Smæk dem ind i ovnen på 180 grader (varmluft) i 30 minutter.
Ét ord beskriver disse HIMMELSK ???? Tak ?
Hej Sanne
TAK for din dejlige kommentar 🙂
Mange hilsner
Marie
De er MEGA gode!!! TAK!!