Denne opskrift er et eksempel på, hvordan kan du kan tilberede et måltid ved at “vandstege”.
LÆS OGSÅ: Tilberedningsmetoder #2: Vandstegning
Denne ret tager udgangspunkt i champignoner, som har et naturligt indhold af umami (“kødsmag”). Kødsmagen forstærkes af tamarien, som der steges i. Retten er et fint input til dem, som ønsker at afprøve vegetariske retter, men som stadig “mangler” kødets smag af umami. På denne måde er blandingen et velsmagende alternativ til kød.
Som en del af et vegetarmåltid kan du blandt andet servere med skiver af bagte, søde kartofler og spinathummus. Hvis du alligevel ønsker kød i retten, kan du bage lakseskiver i ovnen samtidig med kartoflerne (cirka 10/15 min – frisk/frost). Kartoflerne skæres blot i 1,5-2 cm tykke skiver og bages 40-45 minutter ved 200 grader.
Tip! Skyl champignonerne let eller børst dem rene, da deres vitaminer er let bundet til kødet. De har let ved at optage vand, og smagsmæssigt er det bedre, at de optager stegemiksturen!
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 200 g champignon i skiver
- 150 g små broccolibuketter (1/2 - 1/3 hoved, alt efter størrelse)
- 1 stort rødløg, snittet
- 0,5 dl vand
- 1/2-2/3 dl "mikstur" til stegningen, her tamari (eller sojasovs) og citronsaft
Fremgangsmåde
Opvarm panden med cirka 1/3 dl vand. Tilsæt løg og steg dem bløde, spæd op med vand undervejs, når de begynder at sidde fast på panden. Tilsæt champignon og 1 spsk. stegeblanding ad gangen – det virker af lidt, men giv det tid! Champignonerne frigiver vand, så der kommer rigeligt at stege i.
Steg i 5-10 minutter og tilsæt stegevæske undervejs (jeg brugte 2/3 af blandingen). Steg til champignonerne er brune, bløde og med let bid. Tilsæt broccoli og steg færdigt til champignonerne er bløde og broccolien “al dente”. Gem eventuelle rester af stegeblandingen.
OBS! Ingen saltning er nødvendig, når du steger i tamari eller sojasovs.