Julen handler om hygge, men derfor kan man sagtens finde den sunde middelvej. Ikke kun tager du på af den fede mad, du vil også hurtigt opleve en utilpashed og ondt i maven. Mange forsøger at finde sunde alternativer, som ikke smager halvt så godt. Men det er faktisk lykkedes mig at finde frem til et sundere alternativ til risengrød, der næsten smager bedre end originalen!
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 200 g hel hirse
- 6 dl minimælk
- vaniljepulver
- Sødes med agavesirup eller din egen foretrukne sødme-kilde
Fremgangsmåde
Grøden tilberedes ligesom traditionel risengrød. Hirsen skylles, hvorefter den bringes i kog med mælken i 5 minutter. Herefter kan den pakkes ind i et tæppe eller småsimrer til den er færdig.
Du kan også lave en sundere version af kanelsukker ved at blande kanel med sukrin eller kokossukker.
Bruger du afskallet hirse (hvor fiber indholdet kun er 3,9 g pr. 100g) eller hele ikke afskallet som har 8,5g
Jeg ville helst bruge sidstnævnte men er ikke sikker på om det er ok i grøden og jeg er heller ikke sikker på om man overhovedet kan købe hirse der ikke er afskallet
Hej Thomas,
Beklager det sene svar. Jeg har netop fået fat i Julie, som har lavet opskriften. Hun bruger afskallet hirse. Men mon ikke hel hirse også går an? Lidt bid har vel aldrig skadet 😉 Skriv endelig hvis du eksperimenterer med hel hirse, og lad os vide hvordan det gik!
VH Marie