Den grønne smoothie indeholder et hav af vitaminer og kostfibre, mens de med et lavere sukkerindhold end frugtsmoothies, giver et mere stabilt blodsukker. En let genvej til flere grøntsager.
Ja, ja, ja. Men har du det lidt ligesom jeg? At dine smagsløg foretrækker det søde? Og at du derfor er mest tilbøjelig til at vælge frugt frem for grønt? Af samme grund kan det være svært at finde motivationen til at lave netop den grønne og mere eller mindre bitre variant af en smoothie.
Den grønne smoothie har været lidt af en udfordring for mig. Dog har jeg efterhånden fået afstemt forholdende i en 50/50 variant, så også mine smagsløg kan være med: Det gælder om at tænke i smagsretninger.
I denne opskrift hjælper det syrlige fra kiwi, citron og ananas, det stærke fra ingefær og det søde fra banan med at afbalancere bitterheden fra bladgrøntsagerne. Vælger du fx ris- eller mandelmælk tilfører du yderligere sødme, og du kan eventuelt tilsætte lidt stevia for at gøre det sidste. Du kan også eksperimentere med smagsvariationer ved at tilsætte en smule lakridspulver (godt til bladgrønt) eller havtornpulver.
Opskriften
6 dl (1 stor portion eller mellemmåltid til 2)
I alt: 15 min.
Ingredienser
- 1,5 dl mælk eller vand
- 1,5 dl spinat (evt. frosne spinatkugler) eller persille
- 1/4 stk agurk
- 1 stk kiwi, skrællet
- 1/4 stk ananas
- Evt. 1/2 stk citron, saften
- 2 stk banan
- 1 cm stk ingefær, skrællet
- 1 tsk hampefrøolie eller anden olie
- 1 spsk hampeproteinpulver eller anden proteinpulver
- 1 stk frisk dadel (kan udelades)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Skær grøntsager og frugt i mindre stykker. Bruger du persille, kan du med fordel klippe denne, og især stænglerne i mindre stykker. Bruger du frossen spinat, så lad kuglerne tø i mælken mens du klargør resten.
Blend grøntsager og mælk grundigt. Blend derefter med proteinpulver og stevia. Rør op med olien med en ske. Anret med skål og ske, og drys med din yndlingstopping.
Et lille ekstra tip 😉
Vent med olien til allersidst og rør det i med en ske – på den måde ødelægger du ikke fedtsyrestrukturen i olien 🙂