En lækker farverig suppe med masser af næring og grøntsager. I denne opskrift skal du oprindeligt bruge bone broth, find opskriften på kyllinge – bone broth her. Mange anser ikke en kop bone broth for noget særligt, men bone broth er fyldt med en masse gavnlige næringsstoffer som kollagen, protein, fedt, vitaminer og mineraler. Du kan læse meget mere om disse gavnlige næringsstoffer i bogen: “En kop nærende BONE BROTH”. Hvis du er frisk på at prøve flere opskrifter med bone broth, skulle du prøve Svamperamen med kylling
Opskriften er delt på vegne af Jane Pedersen og Cecilie Sofie Svensson som har udgivet bogen “En kop nærende BONE BROTH” .
Savner du inspiration til sunde hovedretter? Se vores sektion for aftensmad.
Opskriften
4 personer
Suppe
- 2 stk store løg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 spsk olivenolie
- 1 tsk gurkemejepulver
- 2 cm frisk ingefær
- 400 g gulerødder, i skiver
- 1 stk butternut squash, i skiver
- 7 dl fjerkræ-bone broth
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stk citron, saften
- friskhakket chili til servering
Dukkah
- 100 g hasselnødder
- 50 g solsikkekerner
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk hel spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 1/2 tsk groft salt eller flagesalt
Fremgangsmåde
Lav først dukkahen: Rist hasselnødderne i ovnen på en bage-plade ved 170°C i 15 minutter. Tag dem ud, lad dem køle af, og gnid skallen af. Rist solsikkekerner og sesamfrø 5-7 minutter i ovnen ved 170°C, og lad dem ligeledes køle af. Bland alle in-gredienserne til dukkahen sammen, og hak dem i en blender eller en minihakker, indtil halvdelen af nødderne er hakket groft, og den anden halvdel er hakket mellemfint.
Skær løg og hvidløg til suppen i tern, og svits dem i olien i en tykbundet gryde. Tilsæt gurkemeje og fint revet ingefær, og lad det simre nogle minutter ved middel varme – pas på, krydderierne ikke brænder på. Tilsæt butternut squash- og gulerodsskiver sammen med fjerkræ-bone broth og kokos-mælk, og lad suppen småkoge i 20-25 minutter, indtil grønt-sagerne er møre.
Lad suppen køle lidt af, før du blender den, og smag den til med citronsaft, revet ingefær og salt. Server med dukkah og friskhakket chili.
Velbekomme