Er du træt af den traditionelle spaghetti kødsauce i tomat eller mangler du blot inspiration til aftensmaden? Vi er tilbøjelige til at lave det samme og det samme til aften i den travle hverdag. Du kan se denne pastaret med en cremet gulerodssauce, som et frisk input – eller bruge den som inspiration.
Hvem elsker ikke gulerødder? Det gør vi, og i denne kombination er deres sødme et helt perfekt match med det salte fra parmasanen.
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 25 min / I alt: 35 min
Gulerodssauce
- 450 g gulerod, renset vægt
- olie til stegning
- 4 dl vand
- 2 stk store løg
- 2 dl cashewnødder, usaltet
- 1/2 dl æblecider eddike
- 1 stk grøntsagsboullion terning
- 2 dl revet parmasanost
- salt, peber og chiliflager
Pasta og topping
- 250 g fuldkornsspaghetti
- freiske krydderurter, fx estragon, persille, revet parmasan eller chiliflager
Fremgangsmåde
Sæt dine cashewnødder til at udbløde en smule, ved at hælde kogende vand over dem. Gerne et par timer før, hvis du har tid.
Kog pastaen, efter pakkens anvisning. Inden du hælder vandet fra, så gem 3 dl. Lad pastaen forblive i gryden.
Imens, hak løg og gulerødder i grove tern. Varm en gryde op med olie og svits løg og gulerødderne af i 5 minutter. Tilsæt vand, bouillon og æblecider eddike. Kog det helt mørt – det skal være helt udkogte. Blend, med en stavblender de udkogte gulerødder (med dertilhørende væsken) og tilsæt de udblødte cashewnødder og væden fra pastaen. Smag til med salt, peber og chiliflager.
Rør gulerodssaucen over pastaen og rør godt rundt. Varm det langsomt op, så det begynder at tykne og tilsæt den revet parmesan. Servér og top med ost, krydderurter og chiliflager.
Hvad kan nødderne erstattes af?
Hej Ellen,
Tænker sagtens at du kan undlade dem 🙂
Cecilie