Kikærtegryde er en skøn krydret ret, der serveres med gulerodsris, dildsalat og yoghurtdressing. Gulerodsrisene har en skøn sød smag til den krydrede ret. Og de kan desuden bruges til en hvilken som helst anden ret, hvor du ønsker at bytte almindelige ris ud med et sundere alternativ.
Hvis du gerne vil have flere tips til, at leve vegetarisk læs artiklen Spring ud i vegetarisk til aftensmad
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 35 / I alt: 45 min
Kikærtekryde
- 2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 750 g kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk karry
- 1/2 spsk gurkemeje
- 1/2 spsk stødt koriander
- 3-5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter
- salt og peber
Gulerodsris
- 1 kg gulerødder
- 50 g cashewnødder
- 2 spsk smør
- 2 spsk olie
- salt og peber
Salat
- 1/4 spidskål
- 2 bundt frisk dild
- 1 spsk olie
- 1/2 stk saften fra citron
Dressing
- 2 dl yoghurt natural
- 2 tsk tørret dild
- 1/2 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
Skær løgene i små tern og pres hvidløg. Skræl kartoflerne og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm.
Svits krydderierne i olie i en stor gryde og tilsæt løg og kartofler, så snart krydderierne har bruset af og begynder at dufte. Svits grøntsagerne ved høj varme under konstant omrøring.
Tilsæt 3 dl bouillon og lad grøntsagerne koge under låg ved medium varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Tilsæt de kogte kikærter og lad retten koge i yderligere 10 minutter, til saucen har fået en tyk konsistens. Tilføj evt. mere bouillon undervejs, så retten ikke brænder på. Smag til med salt og peber.
Gulerodsris
Skræl gulerødderne og hak dem fint, fx på en minihakker. Rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem groft. Steg derefter gulerødderne i to mindre portioner, da der er mange ‘ris’. Steg hver omgang i 1 spsk smør og 1 spsk olie på høj varme i cirka 5 minutter under konstant omrøring. Smag til med salt og peber og tilsæt nødderne til sidst.
Salat
Snit spidskålen fint. Klip dilden i små stykker og vend den i salaten sammen med olie og citronsaft.
Dressing
Rør yoghurten sammen med de øvrige ingredienser og smag til.