Vi ved, at salt og lakrids fungerer sammen. Men salt, lakrids og gulerodssirup kan virkelig noget sammen, særligt på popcorn. Smagskombinationen er rigtig lækker og en lidt fræk variant til de knasende korn. Server dem i en lille snackskål til gæsterne eller i godt selskab på sofaen.
´Hvis du er mere til chokolade, skal du ikke gå glip af disse Hyggelige og nemme chokoladehapsere
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 30 min / I alt: 40 min.
Popkorn
- 1 spsk kokosolie
- 1 1/2 dl popcorn
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk lakridspulver(afhængigt af typen af lakridspulver)
- 3-4 spsk gulerodssirup
Gulerodssirup
- 2 1/2 dl sukker
- 2 1/2 dl gulerodssaft
- 25 g ingefær (evt.)
- 1 tsk atamon
Fremgangsmåde
Start med at lave gulerodssiruppen
Sukker og gulerodssaft blandes i en gryde og bringes i kog. Vælger du at lave siruppen med ingefær, skrælles ingefæren, før den skæres i tynde stave og kommes i gryden.
Kog siruppen ved middelhøj varme, til den tykner let, og når en temperatur på 113 grader (højest 125 grader). Det tager ca. 20-25 minutter. Undlad at røre i siruppen, når først sukkeret er opløst. Det mindsker risikoen for at danne krystaller i siruppen, når den er færdig.
Gør en bagepensel våd og brug den til at fjerne skum fra siderne af gryden. Rengør den, før du putter den ned i gryden igen.
Skold et marmeladeglas eller en glasflaske og skyl det i Atamon. Hæld siruppen på glas og luk til.
Lav derefter popcornene
Smelt kokosolien i en stor gryde ved middelhøj varme. Læg 3 majskorn i gryden – når de begynder at syde, hældes resten i.
Læg låg på gryden og vent, til kornene begynder at poppe. Ryst gryden indimellem for at
undgå, at de brænder på. Ryst gryden, indtil alle kornene er poppede.
Hæld popcornene i en stor skål. Drys med salt, 1 tsk lakridspulver og fordel gulerodssiruppen ud over i en tynd stråle.
Vend popcornene, indtil salt, lakridspulver og sirup er jævnt fordelt.
Smag til med salt, lakridspulver og sirup.