Denne opskrift på bananmuffins er til dig, der gerne vil redde det sidste ud af de brunplettede bananer der ligger på køkkenbordet.
Udover at være fantastiske som lækkert mellemmåltid er bananer nemlig også fortrinlige i bagværk, hvad enten det er muffins, brød eller kage.
Denne opskrift er baseret på mørk chokolade og fuldkorn, hvilket giver en intens smag, god krumme og god fylde.
Hvid hvedemel
Hvid hvedemel er fuldkornsmel modsat hvad mange tror, når de hører det. Navnet er opstået da hvid hvede har lyse skaller modsat almindelig hvede der er mere brunlig. Når hvid hvede males, bibeholdes den lyse farve på trods af, at alle skaldele er med i posen. At alle skaldele er med i produktet medvirker, at meltypen hører under ‘fuldkorn’.
Du kan bruge hvid hvedemel i alle de typer bagværk, hvor du gerne vil have den almindelige hvedemels egenskaber med et højere indhold af fibre og fuldkorn.
Læs også: Fuldkorn – en introduktion
Lidt om nydelse
Mad bør gerne være en anledning til nydelse frem for stress. Når du laver disse muffins bør du derfor gøre det ud fra tankerne om at få brugt dine overmodne bananer til noget lækkert; noget du kan forkæle dig selv med.
Nyd processen ved at dufte til den mørke chokolade, mens du hakker den og glæd dig over at bruge kulhydratholdig mel fyldt med god energi og fuldkorn til din krop. Lad munden løbe i vand, når duften fra ovnen breder sig i køkkenet – måske du brænder fingrene i iver over at smage den første bid, selvom du lige har taget dem ud af ovnen.
NYD oplevelsen frem for at bekymre dig over indholdet af sukker, og om du kunne have lavet en glutenfri version i stedet uden lige så meget chokolade.
Opskriften
12 muffins
Ingredienser
- 3 stk modne bananer
- 100 g sukker
- 1 stk æg
- 50 g smør
- 100 g chokolade, mindst 70%
- 50 g grahamsmel
- 150 g hvid hvedemel
- ½ tsk vaniljepulver
- 2 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Mos bananerne og tilsæt sukker samt vanillepulver. Du kan starte med at bruge halvdelen af sukkeret og vurdere, om det skal være sødere. Alt efter bananernes modning, kan der være stor forskel på, hvor meget sukker det er nødvendigt at bruge.
Smelt smørret og rør det i.
Pisk ægget i blandingen.
Hak chokoladen groft og rør det i. Mængden kan justeres eller chokoladen kan helt udelades.
Bland de to meltyper og rør det i blandingen sammen med bagepulveret.
Pas på ikke at røre for meget i dejen, da den ellers bliver tung og sej.
Fordel dejen i 12 forme, og bag dine bananmuffins ved 175 grader i 20 minutter, eller til du kan stikke en strikkepind i, uden der hænger dej ved.