I takt med det dejlige, danske sommervejr er der ikke noget mere forfriskende end en frugtsalat, når der skal hygges. Mange frugter er i sæson i sommerperioden, og der er derfor rig mulighed for at skaffe et stort udvalg til en lækker og farverig frugtsalat!
Desuden er det også en af de sundeste desserter (eller mellemmåltider), og der er få kalorier i. Den består i bund og grund kun af vand, frugtsukker, vandopløselige fibre og så selvfølgelig vitaminer, mineraler og “antioxidanter” – ret så sund! Her får du en oversigt over de frugter som er i sæson over sommeren, og den frugtsalat jeg selv elsker at lave.
Frugter i højsæson over sommeren:
- Blommer
- Brombær
- Fersken
- Hindbær
- Jordbær
- Kirsebær
- Melon
- Ribs
- Solbær
- Stikkelsbær
Tip: Der skal kun små justeringer til for at give frugtsalaten det der ekstra pift. Prøv eksempelvis
- at hakke nødder groft eller fint og blande dem sammen med frugterne
- at skære frugterne ud i fine former, fx stjerneformede vandmelonstykker
- at drysse med kokosflager eller kokosmel
- at snitte mynte eller andre krydderurter fint og blande i frugtsalaten
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 1 dl friske mynteblade + et par hele til anretning
- 1 tsk sukker
- 1 dl skyr
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
Skær jordbærrene i både. Hak myntebladene fint. Bland jordbær og mynte med sukker og lad det trække en times tid.
Bland skyr med kornene fra vaniljestangen. Anret bærblandingen og vaniljeskyren i en skål. Top med et par mynteblade.