Denne jordskokkesnack er super lækker og generelt nem at få både børn, småtspisende, lækkersultne mm. til at spise.
Jordskokker indeholder gavnlige præbiotiske godter til at nære de gode tarmbakterier. Det er en god idé at indtage her i efteråret med ekstra fokus på de arbejdssomme tarmbakterier, så de er ekstra godt klædt på til at værne imod virus, forkølelser mm., som vi på et eller andet tidspunkt får bekendskab med i løbet af vinteren.
Denne jordskokkesnack har en dejlig smag, og anvender man en gin uden stærk gransmag, er det at foretrække. Gin kan udelades helt, hvis f.eks. de laves til børn. Du kan også overveje at bruge et skvæt rom eller romessens.
OBS. Vær varsom med køkkenhygiejnen, når du anvender grøntsager, der indeholder jordbakterier.
Disse snacks skal spises i mindre mængder, da jordskokker hos enkelte kan give en smule mavekneb. Så hold øje med fadet. Men man kan faktisk træne maven op tiĺ at kunne spise større mængder jordskok.
Hvis du er glad for jordskokker, så bør du også prøve denne nemme, cremede jordskokkesuppe.
Opskriften
ca. 15 stk
Ingredienser
- 2 dl bløde dadler
- 4 spsk kakao
- 2 dl mandler
- 2 spsk hampefrø (kan udelades)
- 1/2 dl tørrede blåbær (kan erstattes med tørrede abrikoser, svesker eller tranebær)
- 2 spsk gojibær - gerne opblødte (kan også erstattes ovenstående)
- 1 dl rå, finthakket jordskok
- 1 spsk kokosolie
- 2 spsk vaniljepulver
- stk lidt afkølet vand
Pynt
- 100 g smeltet chokolade
- 1 spsk gin
- 1 tsk kokosolie
Fremgangsmåde
Start med at skrælle og hakke rå jordskok ganske fint. Hæld alle ingredienser i en foodprocessor og start. Alternativt kan en stavblender anvendes. Tilsæt evt. Lidt vand. Massen må ikke blive for våd.
Rul massen ud i et fad beklædt med plast, og stil den på køl i fryseren i 20 min. Smelt chokoladen imens. Derefter tilsætter du kokosolie og gin, og hælder det hele over massen. Smag til og juster med evt. lidt ekstra kakao eller måske lidt appelsinsaft
Pynt
Alt hvad hjertet begærer! Her brugt frisk mango og hindbær, chokolade kugler og revne mandler.
Skær den kolde masse ud i passende stykker. Overtræk med chokolade og pynt. Stil gerne på køl før servering.