Denne chiamarmelade er sundere end en almindelig marmelade, da den ikke indeholder særligt meget sukker og samtidig indeholder en masse chiafrø, som netop bidrager med fibre, protein, sunde fedtstoffer og mæthed. Du kan skifte jordbærene ud med lige det, du lyster. Marmeladen smager skønt på hjemmebagte grovboller og som topping på grød, overnight oats, chiagrød og smoothiebowl.
Opskriften
1 glas
Ingredienser
- 200 g jordbær (evt. fra frost)
- 1/2 dl vand
- 15 g sukker (eller sødemiddel i samme sødmegrad)
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk chiafrø
Fremgangsmåde
Kom jordbær, vand, sukker og vaniljesukker i en kasserolle.
Kog ingredienserne på medium varme i 10 minutter.
Blend massen med en stavblender eller i en blender.
Kom chiafrøene i og rør godt rundt. Vent 10 minutter. Tjek marmeladens konsistens og tilsæt flere chiafrø, hvis du vil have den lidt stivere.
Kom i et marmeladeglas og opbevar på køl. Marmeladen holder sig frisk i en uges tid.