Bagt kartoffel med fyld smager skønt og er let at lave. Her er den klassiske bagekartoffel skiftet ud med sød kartoffel. Som navnet antyder, er den noget sødere end almindelige kartofler, som den misvisende ofte sammenlignes med. Kært barn har mange navne, og den kaldes både sweet potato og batat i butikkerne.
Da den har en meget karakteristisk sødlig smag, skal tilbehøret krydres godt med både salt og også gerne surt fra lime eller citron. Fyldet kan varieres, som man lige har lyst til. Skal køleskabet tømmes for rester, er det også en god måde at få tømt ud på.
Den fine tallerken på billedet og lille skål er i øvrigt en reklamegave fra Bungalow.dk
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 2 stk mellemstore søde kartofler
- 2 stk kyllingebrystfilet
- 1 spsk olie
- 1 spsk soja
- 1 spsk limesaft
- 1 stk peberfrugt
- 2 spsk frisk ingefær
- 1 stk chili
- 1 fed hvidløg
- 1 stk avocado
- 1 spsk krydder smøreost
- 1 spsk limesaft
- salt
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 200 grader.
Prik huller i de søde kartofler med en gaffel, læg dem på en bageplade og bag i cirka 45 minutter.
Skær kyllingefileterne i tern, kom det i en skål og tilsæt olie, soja, limesaft, og finthakket ingefær, chili og hvidløg.
Vend det godt rundt. Læg det i et fad.
Når kartoflerne har været i ovnen i 30 minutter, sættes kyllingen ind og steger med de sidste 10-15 minutter.
Imens blandes avocado med kryddersmøreost og det smages til med limesaft og salt. Skær peberfrugt ud i fine tern.
Skær kartoflerne over på langs uden at skære helt igennem. Fyld kylling i og top med avocadocreme og peberfrugt.
Det her er min yndlings opskrift ? Så lækker ? Spiser nok denne ret minimum engang hver 14. dag ?
Det her er min yndlings opskrift ? Så lækker ? Spiser nok denne ret minimum engang hver 14. dag ?
Hej Henriette
Det er jeg rigtig glad for at høre – den er også bare god! 🙂
Mange hilsner
Marie Klee