Som pescovegetar er det sjældent, at jeg savner kød. Men lige præcis på pizza kan jeg engang imellem godt savne smagen af det salte kød. Hvis du har det på samme måde, eller hvis du bare vil prøve en anderledes pizza, så skal du prøve denne. Den fyldige smag fra de grillede grøntsager i samspil med både mozarella og parmesan er en perfekt erstatning for det salte kød, som jeg til tider savner på en vegetarpizza.
Opskriften
4 personer (to små bradepander)
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 1/2 spsk groft salt
- 0,4 dl olie
- 300 g hvedemel
- 150 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
- 20 g gær
- 2 stk peberfrugt
- 1 stk løg
- 2 stk squash
- 1 glas artiskokhjerter (lille glas)
- 1/2 dåse hakkede tomater
- 1 pakke babyspinat
- 2-3 fed hvidløg
- 1 pakke frisk mozarella
- 1 drys revet parmesan
- 1 drys oregano
- 1 drys salt
Fremgangsmåde
Start med at lave dejen til pizzabundene. Smuldr gæren i lunkent vand og rør, indtil gæren er opløst. Tilsat olie og salt. Rør mel i, til dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve i cirka 45 minutter ved stuetemperatur.
Rul dejen ud på et bord dækket med lidt hvedemel. Hvor tynd du vil have den er en smagssag. Måske skal noget af dejen ikke bruges. Læg den udrullede dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel flåede tomater over og drys med oregano og en smule salt. Du kan også vælge at krydre med timian eller rosmarin. Smuldr derefter mozarella på pizzaen og bag den i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Forbered fyldet, imens pizzaen er i ovnen. Skær løg, peberfrugt og squash i tynde skiver. Varm en pande ved middelhøj varme og tilsæt løg og presset hvidløg. Sauter løg og hvidløg et par minutter, indtil løget er gennemsigtigt. Tilsæt de resterende grøntsager og steg videre i ti minutters tid. Tilsæt til sidst lidt babyspinat og lad det falde sammen, inden du tager panden af varmen.
Alternativt kan du smide alle grøntsagerne i sølvpapir på grillen (undlad dog babyspinaten, og kom den frisk på efterfølgende).
Tag pizzaen ud af ovnen, når den er sprød og gennembagt. Fordel de grillede grøntsager over den og riv eventuelt en smule parmesan over.