Elsker du også hummus, men tænker at det en lidt besværlig ting at lave selv? Hvis du bruger kikærter fra dåse og en stavblender, er det faktisk nemt og hurtigt at lave.
Denne hummus er fyldt med protein, vitaminer, mineraler, kostfibre og sundt fedt. Du kan bruge den som dip til grøntsagsstænger, som pålæg på brød eller bare som tilbehør til din aftensmad.
Tahin er sesamfrø der er blendet til sesam”smør” og kan fås i de fleste supermarkeder. Hvidløgspuré kan fås i velassorterede supermarkeder og orientalske købmænd – det er nemmere end at presse hvidløgene selv, men de friske smager bedre.
Prøv også vores lækre himmelske misodip her, eller vores ultra nemme dip her til dine carrotsticks.
Opskriften
2-4 personer
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 10 min.
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk tahin
- 1 spsk peanutbutter (kan udelades)
- 1-2 tsk hvidløgspuré (eller 2-3 fed presset hvidløg)
- 0,5 stk citron
- 1 tsk koriander (kan udelades)
- 1 tsk spidskommen (kan udelades)
- 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
Put kikærterne i en si og skyl dem i vand.
Hæld alle ingredienserne i en skål.
Blend med stavblender.
Smag den til, med fx salt, hvidløg og citron, så den bliver lige som du kan lide den.
Velbekomme 🙂
(hvis du vil have den mere flydende, fx til dip, så brug mere olie eller put vand i og blend)