Efter en jul med god tung julemad er det altid rart at bruge januar måned på at få fyldt kroppen med vitaminer, så den kan komme igennem de sidste kolde måneder. Hvis du vil undgå at køre tør i agurk og iceberg, så skal du prøve denne lækre broccolisalat med æble, hasselnødder, rødløg og tørrede tranebær – en knasende sprød vintersalat, som passer til det meste.
Den fine skål på billedet er i øvrigt en reklamegave fra Bungalow.dk
Opskriften
2 personer
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 20 min.
Ingredienser
- 1 stk dampet broccoli
- 1 stk æble
- 1 håndfuld hasselnødder
- 1 stk rødløg (almindelige eller syltede)
- 1 dl tørrede tranebær
- 3 spsk olie
- 1 1/2 spsk eddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- 1 drys salt og peber
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Skyl broccolien og hak den derefter groft.
Damp derefter broccolien
Hak hasselnødderne groft og varm den på en pande ved middelhøj varme til de er let gyldne.
Skræl rødløget og skær det i tynde både. Du kan evt. bruge syltede rødløg (du koger 2 rødløg i skiver i en lage af 1 dl eddike og 1 dl sukker og lader dem stå på køl et par timer inden brug).
Bland alle ingredienserne sammen og lav en dressing af olie, eddike, honning, sennep, salt og peber.
Smag salaten til med dressingen.
Drys de tørrede tranebær ovenpå salaten.