Selvom kransekagetårnene ofte ser ekstravagante ud, så er kransekage faktisk rigtig let at lave. Så hvorfor ikke peppe nytåret op med en lidt twistet og hjemmelavet en af slagsen? Opskriften er sødet med kokossukker og eventuelt æblemos og er grundlaget for denne hjemmelavede kransekage.
Ønsker du selv at lave din marcipan, kan du afprøve denne super lækre og sundere marcipan.
Fordi kransekage er en meget sød sag, komplimenterer det syrlige citruspift kagen rigtig godt. Og så er hvid chokolade og citron et herligt makkerpar. Vil du løfte smagen endnu mere, kan du tilsætte enten et snert af lakrids eller pistacie. Det kan også være, at du selv har en anden favoritkompagnon til den hvide chokolade?
Opskriften
15 små cookies
Ingredienser
- 375-400 g marcipan (under fremgangsmåde)
- 40 g kokossukker
- 20 g æggehvide
- 2 stk citroner, økologiske
- 100 g hvid chokolade
- Evt. 1 tsk lakridspulver
- Evt. 30 g pistacienødder, hakkede
Fremgangsmåde
Lav to portioner af vores sundere marcipan.
Riv skallen af citronerne, og rør marcipanmassen med citronskal, kokossukker og æggehvide. Vil du lave varianten med lakrids eller pistacie, er det nu, du tilsætter lakridspulveret eller de fint-/grofthakkede pistacienødder.
Form massen til små kransekagecookies, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kransekagerne ved 250 grader i 5-6 minutter.
Temperer den hvide chokolade ved først at hakke den groft og derefter lægge 2/3 af den i en skål i et vandbad med kogende vand. Smelt chokoladen, uden at den overstiger 40 grader. Tag chokoladen af vandbadet, og bland den smeltede chokolade i den sidste 1/3 del chokolade, og rør til det er smeltet. Det kan tage lidt tid.
Overtræk dine afkølede kransekagecookies med chokolade og drys eventuelt med citronskal, lakridspulver eller pistacienødder.