”Fuldkorn er guldkorn” – det ved de fleste. Det er nemt at gå efter fuldkornsmærket, når du handler ind, men det er straks sværere, når det er tid til at hygge, eller når der skal snackes.
Det er muligt at købe snacks med fuldkorn i de fleste supermarkeder, men tjek altid ingredienslisten for at sikre dig, at det faktisk er et fuldkornsprodukt, eller at produktet indeholder fuldkorn.
Du kan også nemt lave dine egne snacks. Her får du opskriften på hjemmelavet fuldkornskiks – som både kan erstatte kagen til kaffen eller bruges i madpakken.
Hvis du bruger sesamfrø som topping, kan kiksene bruges i dip, mens de bliver mere som en kage, hvis du bruger sukker eller kanel. Du kan selvfølgelig også bruge kerner eller hakkede nødder som topping.
Opskriften
ca. 20 kiks
Forberedelse: 15-20 min. / Tilberedning: 10-15 min. / I alt: 35-40 min.
Ingredienser
- 75 g rugmel
- 75 g hvedemel
- ½-1 dl mælk
- 1-2 spsk rapsolie
- 25 g sesam
- 1 stk æg
- 0,5 tsk salt
- stk sesam eller kanel til topping
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Bland mel, mælk, olie, sesamfrø og salt.
Ælt det til en ensartet masse.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Skær eller udstik i ønskede forme.
Placer på en bradepande med bagepapir.
Pensl med et sammenrørt æg og drys med ønsket topping.
Bages ved 180 grader i 10-15 minutter eller indtil de er gyldne.
Hold øje med fuldkornskiksene undervejs.