Tartar laves almindeligvis af rødt og råt oksekød. Men hvis du har lyst til at prøve en vegetarisk tartar, så kan du ganske fint lave den af grønkål. Grønkålstartar smager dejligt! Den er bare grøn – men stadig rå 😉
Grønkålen har sådan nogle store, smukke og krøllede blade, som du let kan rive fra dens stængel. Foruden salater er den også god til pålæg – denne grønkålstartar smager for eksempel rigtig godt til fisk og især på brød med røget laks. Den er også god til ristet rugbrød og spejlæg eller omelet.
Opskriften
4 portioner
Ingredienser
- 1 stk lille rødløg
- 150 g grønkål
- 3 spsk mayonnaise (gerne den økologiske fra Machandel)
- stk salt og peber
Fremgangsmåde
Pil og hak rødløget fint. Skyl grønkålen, og riv bladene af de groveste stængler. Skyl den eventuelt igen, der kan let gemme sig skidt i de krøllede blade.
Hak grønkålen fint. Rør mayonnaise med rødløg, en smule salt og peber. Rør grønkålen i og smag til.