Når du skal vælge køkkengrej er det betryggende at vide, at det ikke er nødvendigt at skulle ud og investere i 27 forskellige pander og gryder. Her skal man i stedet blot sætte sig ind i de forskellige materialer og hvad der egner sig bedst til hvad. Hvis enten du kender én der skal til at flytte hjemmefra, skal til at skifte din gamle IKEA pande ud, eller bare har brug for en guide til gryderne og pandernes verden, så får du her en lille lynguide til de mest essentielle pander og gryder.
Valg af pande
Gå efter en pande i rustfrit stål og eventuelt med non-stick belægning. Stål holder godt på varmen og slip-let belægningen sørger for at maden ikke brænder på. Hvis du kun skal have een pande, så gå efter en stor én af slagsen.
Valg af kasserolle
Gå efter en lille kasserolle i aluminium, da aluminium sørger for at varmen bliver fordelt op ad kasserollens sider. Det er muligt at få kasseroller med slip-let belægning, så tingene ikke brænder på.
Valg af gryde
Til den større gryde er det godt at vælge en gryde af rustfrit stål. Gå efter en størrelse der er stor nok til at koge pasta og kartofler i. For nogle er det nødvendigt at have to store gryder, eksempelvis hvis der skal laves en stor omgang suppe eller lignende. Men du finder hurtigt ud af, om du kan klare dig med en mellemstor gryde. Her er det mest fordeltagtigt at gå efter en gryde uden slip-let belægning.
Når du så har købt dig noget godt grej, så husk at passe godt på det. Læs hvordan i det andet indlæg i køkkenskills serien: Køkkenskills #2 – Sådan passer du på dit grej
Og mens du er igang, kan du læse det første indlæg fra serien: Køkkenskills #1 – God køkkenhygiejne 😉
God fornøjelse!