Det er stadig sæson for danske æbler. Hvis du tilfældigvis ligger inde med en masse af slagsen, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, så kan jeg varmt anbefale disse lækre, svampede æblemuffins. De er perfekte med en varm kop te på en kold efterårsdag. På den måde, er efteråret nu en herlig tid!
Flere muffins opskrifter
Nu er vi er ved muffins, så overvej også disse lækre sunde bananmuffins med mandler og chokolade
Opskriften
10
Ingredienser
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 store æg
- 2 dl mælk
- 325 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æbler
- 50-70 g revet marcipan
Fremgangsmåde
Smelt smørret langsomt. Pisk derefter æg og sukker sammen, til det er hvidt og skummende – det tager cirka fem minutter. Det smeltede smør og mælken røres i sukker-æggemassen. Hvedemel, natron, bagepulver og vaniljesukker røres i. Riv æblerne og tilsæt dem sammen med marcipanen til blandingen. Hæld dejen i muffinforme og bag den til æblemuffins ved 180 grader i cirka 20 minutter.