Hurtig, sund og let dessert i både børne- og voksenhøjde. Et godt bud på en lynhurtig og sund dessert. Tricket bag hurtige desserter er altid, at det selvfølgelig skal være nemt at lave, ingredienserne skal kunne findes i dit basissortiment, og det skal ikke ligne noget, du kun har brugt fem minutter på.
Opskriften er derudover også super nem at variere efter årstid og køkkenskabenene.
Sund “trifli” med banan, kokosskum, chokoladesovs og havregrynscrumble
Opskriften kan varieres i det uendelige. Tilsæt hakkede nødder eller peanuts for en mere snickers’ish version, høvlet mørk chokolade, drys med lidt citronmelisse eller mynte, revet citrusskal, brug friske sommerbær i stedet for bananer eller ananas/mango for mere caribisk stemning. Gør desserten til din egen 🙂
Mangler du inspiration til sunde desserter eller vil du måske tabe dig? Hent vores gratis kostplan
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 1 dåse køleskabskold kokosmælk (ikke light!!)
- 2 stk modne bananer
- 1 tsk kakao eller carob pulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 håndfuld havregryn (stor håndfuld, helst grovvalsede)
- 2 spsk kokossukker, brun farin, sukker, honning eller zero gold
- stk tørret frugt (gojibær, kokosflager, rosiner eller andet)
Fremgangsmåde
Skær bananerne ud i skiver. Læg dem i et jævnt lag i flotte serveringstallerkener.
Havregrynscrumble
Læg et stykke bagepapir klar ved siden af komfuret. Tørrist havregrynene på en pande (hold øje med dem, det går pludseligt meget hurtigt). Drys et tyndt lag af den slags sukker du har valgt på og rør lidt rundt, når havregrynene begynder at få varme og dufte. Nu skal de meget hurtigt af, da nogle typer sukker/sødemidler karamelliserer på et øjeblik og brænder derefter lige så hurtigt på. Hæld havregrynene på bagepapiret og afkøl.
Åben den kolde kokosmælk og lav kokosskum ved at tag den fede og faste del fra dåsens top over i en røreskål. Pisk nu til det får en flødeskumsagtig tekstur, herefter kan alskens smag vendes i, hvis man lyster det.
Lav chokoladesovs ved at piske den flydende kokosmælk-del med kakao/carob- og vaniljepulver. Brug den mængde, som svarer til 4 spsk, eller brug det hele. Du bestemmer selv, hvor meget du vil lave. Smag på det undervejs, til du synes, at det er godt – alternativ chokoladesovs, BUM!
Anret herlighederne ved først at putte klatter af kokosskummet på bananerne, hæld så “chokoladesovsen” rundt om, drys med havregrynscrumble og anden valgfri topping og servér med det samme.
Kan skummet laves nogle timer i forvejen?
Hej Kristina
Det har jeg ikke prøvet, men lad os gerne vide om det kan 🙂
Cecilie