Forleden dag fandt jeg ved et tilfælde et kilo rødbeder i Føtex til 3 kroner. Selvom det ikke stod på min indkøbsliste, var det simpelthen et tilbud, der ikke kunne ignoreres – rødbederne røg direkte i indkøbskurven. Derefter gik jeg straks i gang med at spekulere i, hvilke retter jeg skulle fremtrylle af disse. Nogle blev brugt til rødbedebøffer som sammen med spejlæg og groft toastbrød gjorde det ud for en perfekt vegetarisk pariserbøf. Andre blev smidt i ovnen med en omgang kartofler og fungerede eminent som tilbehør til et stykke laks. De sidste rødbeder blev brugt til en uovertruffen rødbedebygotto, som I får opskriften på her. Udover den glimrende smag, kan man glæde sig over den fine lyserøde farve, som man kun kan blive glad af.
Opskriften
3-4 personer
Ingredienser
- 2-3 stk rødbeder
- 1 stk løg
- 1 stk fed hvidløg
- 1 dl revet parmesan
- 1 dl hvidvin
- 3 dl perlebyg
- 1-1 1/2 L grøntsagsboullion
- 1 bundt persille
- 1 spsk flødeost naturel
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg fint. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Hæld lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare. Kom perlebyggen ved og sauter dem sammen med løg og hvidløg til blandingen virker en smule tør – løgene må ikke tage farve. Kom hvidvinen i og lad den koge væk. Kom grøntsagsbouillonen i ad et par omgange og lad det koge 35-45 minutter til perlebyggen er saftig og og blød.
Tilsæt rødbede, når der er cirka 15 minutter tilbage af kogetiden. Lad dem koge med, indtil perlebyggen er færdigkogt. Det er ikke sikkert, at alt vandet skal bruges. Det afhænger af, hvilken konsistens man ønsker. Tilsæt til sidst flødeost, revet parmesan og persille.