I stedet for den meget syndige købevariant af Nutella, kan man heldigvis lave en hjemmelavet nutella, som tilnærmelsesvis kan kaldes sund. Det eneste du skal bruge til at fremtrylle denne himmelske spise er en god portion nødder og en håndfuld mørk chokolade. Denne version smager virkelig dejligt samtidig med, at den er rig på en masse sunde fedtstoffer og antioxidanter. What’s not to like?
Opskriften
1 glas
Forberedelse: 25 min. / Tilberedning: 10 min. / I alt: 35 min.
Ingredienser
- 100 g hasselnødder, mandler eller andre nødder
- 40 g mørk chokolade (gerne 70 % eller derover)
- 1 tsk honning eller sirup til at søde med (kan udelades)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Bag nødderne i ovnen i cirka 5-10 minutter. Blend derefter nødderne i en foodprocessor, til de begynder at udskille olie, og konsistensen bliver helt flydende. Hav tålmodighed, det tager 10-20 minutter, alt efter hvor kraftig din foodprocessor er. Smelt chokolade over vandbad, og tilsæt derefter den smeltede chokolade til mandelsmørret. Sød eventuelt med en smule honning/sirup eller andet sødestof.
Tip! For en endnu mere “fræk” version kan du bruge lys eller hvid chokolade.
Hvor lyder det lækkert. Elsker når man så let selv kan lave de lækre sager. Desværre ejer jeg ingen foodprocessor – er der et alternativ? Jeg har en stavblender, men tænker at det så bare resulterer i mandel-/nøddemel? eller har det stor indvirkning at nødderne kommer i ovnen først?
Jeg kunne ikke forestille mig, at man kan bruge en stavblender, så skal den hvert fald nok være meget kraftig. Men måske en rigtig blender kan bruges. Det er hvert fald et forsøg værd, for det er virkelig en god nutella (: Skriv gerne, hvis du finder ud af, om man kan bruge enten stavblender eller blender(:
Jeg har lavet den med stavblender. Super ???
Hej Linda
Genialt! Dejligt at høre, at det også kan lykkes!
Mange hilsner
Marie
Hej!
Hvor lang tid kan opskriften mon holde? Mere end en måned?
Hej Benedicte. Godt spørgsmål. Jeg har aldrig prøvet længere tid end en måned – da det er for svært ikke at spise det…..
Men jeg vil tro det er OK 🙂 Kærligst, Caroline.
Skal skallen fjernes fra nødderne, inden de blendes?
Hej Andrea,
Nej behøves den ikke 🙂
Hilsen Caroline