Lasagne er i dag ikke lig med kødsovs og der findes en masse fantatiske opskrifter på vegetarlasagne. I denne lækre vegetariske linselasagne er de traditionelle pastaplader, skiftet ud med linseplader, der giver ekstra protein til den kødfri lasagne. Du kan selvfølgelig også bruge de almindelige plader, hvis du ønsker det. Tilsæt evt. ekstra linser, for at opveje proteinindholdet. Lasagnen er fyldt med næring i form af grøntssager og den er derfor genial til at få lidt ekstra grønt til både børn og voksne 😉
Den nemme, hjemmelavet bechamelsauce kan skiftes ud med hytteost, hvis man har travlt 🙂
Denne opskrift er udviklet af søde Sabrina Hørup Jensen. Læs mere om hende og find flere af hendes opskrifter lige her.
Prøv også vores gulerodslasagne med spinat og ricotta! Den tager tog lidt længere tid, så overvej denne når du vil kræse lidt ekstra om aftensmaden.
Velbekomme! 🙂
Opskriften
6 personer
Forberedelse: 1 time / Tilberedning: 30-45 min / I alt: 1 time og 30 minutter
Linsesovs
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 stilke selleri
- 3 gulerødder
- 200 g svampe
- 600 g hakkede tomat
- 100 g røde linser
- 1 dåse tomatpuré
- 2-3 spsk balsamico
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk oregano
- Havsalt & peber
- Evt. lidt sødning
- Olie til stegning
Bechamelsovs
- 2 spsk mel (Maizena for glutenfri version)
- 2 spsk smør (undlad ved brug af maizena)
- 6 dl mælk (evt. plantemælk)
- Friskrevet muskatnød
- Havsalt & peber
Andet
- 1 pakke linseplader
- Revet ost
Fremgangsmåde
Linsesovs
Hak alle grøntsagerne helt fint. Evt. i en foodprocessor. Varm olie i en gryde og svits grøntsagerne godt af i nogle minutter. Tilsæt oregano, salt, peber og balsamico og svits i et minuts tid. Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på. Tilsæt linserne og kog op. Lad sovsen simre i mindst 30 minutter, gerne længere. Smag til med ekstra krydderier og evt. lidt sødning for balance.
Bechamelsauce
I mens linsesovsen simre, laver du bechamelsaucen. Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen. Rør melet ud i smørret og tilsæt lidt af mælken. Rør godt så alle klumper forsvinder. Tilsæt resten af mælken og kog op til saucen tykner. Den skal koge i et par minutter for at undgå melsmagen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Lasagnen
Fordel en smule bechamelsauce i et ovnfast fad. Fordel lasagneplader ovenpå, derefter linsesovs og lidt bechamelsauce skiftevis til fadet er fyldt. Drys med revet ost. Bag ved 200 grader i 30-45 min til lasagnen er gylden. Lad den trække lidt inden servering.