En omelet er et godt bud på en super lækker morgenmad eller frokost i mange hjem!
Vi synes, det er synd, at dem som har valgt at spise vegansk, skal gå glip af denne fantastiske spise!
I denne opskrift har vi derfor byttet æg ud med kikærtemel og forsøgt med at veganisere den klassiske omelet.
Vi har nævnt det før… kikærter er virkelig alsidige og derfor super gode som erstatning i veganske og vegetariske retter.
Derfor faldt valget på disse igen!
Kikærtemelet sørger både for en god tekstur til omeletten samt søger for, at der ligesom i den klassiske omelet, er et højt indhold af protein. På den måde, går du ikke glip af noget ved at bytte æggene ud med kikærter!
Kikærtemel kan fås i de fleste helsebutikker og i nogle store super markeder – ellers kan du finde det lige her (reklamelink)
Vi har valgt at brug gærflager i opskriften, da det giver omeletten en god afrundet smag. Du kan finde gærflager i de fleste helsebutikker og alternativt lige her (reklamelink)
Sidst nævnte er black salt/kala namak – denne ingrediens er ikke påkrævet for, at opskriften fungerer, men det kan være med til at give en mere “ægget” smag til omeletten. Black salt kan være svært at finde i butikker i danmark – men hvis du er interesseret, kan du finde det her (reklamelink)
Denne omelet kan serveres til morgenmad med en smoothie ved siden af eller til frokost sammen med en salat og evt. lidt brød.
Her er nogle forslag til disse:
Velbekomme 🙂
Opskriften
2 personer
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 15 min / I alt: 25 minutter
Ingredienser
- 2 dl kikærtemel
- 2 dl + 2 spsk vand
- 1 spsk gærflager (kan undlades - men så skal du kun bruge 2 dl vand)
- 0,5 tsk paprika
- 0,5 tsk løgpulver (kan undlades)
- 0,25 tsk hvidløgspulver (kan undlades)
- 0,5 tsk salt
- peber
- 0,25 tsk black salt/kala namak (valgfri)
- 4-6 stk champignoner
- et kvart løg
- en stilk forårsløg
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at blande kikærtemel og vand i en skål og rør det godt sammen
Tilføj herefter gærflager og alle krydderierne
Lad blanding stå og trække, mens du ordner samt sauterer grøntsagerne
Skær grøntsagerne ud efter præference og steg dem på en pande i 5-10 minutter (husk at salte dem under stegningen)
Sæt grøntsagerne til side på en tallerken og tilføj herefter kikærteblandingen til panden
(husk at bruge olie med mindre, du har en super non-stick pande)
Panden skal på lav-middel varme – den må ikke være for varm!
Sørg for at blandingen er godt fordelt på panden og læg nu låg på og lad det stå i 2 minutter
Fordel herefter grøntsagsblandingen ovenpå omeletten og læg låget på igen
Omeletten er færdig, når den er fast på toppen – der må ikke være mere flydende kikærteblanding tilbage (det tog ca.10 min for os)
Server varm på en tallerken – evt. med lidt forårsløg og friske tomater som topping