Glyngøre har spurgt, om ikke har lyst til at dele én af deres nye sildeopskrifter med vores læsere. Og JO tak, det vil vi gerne, for netop denne opskrift er super lækker! Opskriften er udviklet af den dygtige Claus Holm.
Så her får du: Sild på en ny og frisk måde med bl.a. sennep, agurk og akaciehonning!
Opskriften
2 portioner
Ingredienser
- 1 stk kryddersild i små stykker
- 1 stk marineret sild – deles i 6 tynde strimler
- 1/2 agurk i tynde strimler
- 1 spsk havtorn og lidt frisk skovsyre eller andet grønt (kan udelades)
- 1 stk rødløg skåret i tynde skiver
- 1 stk æggeblomme
- 1 tsk sennep
- saft af en halv citron
- 2 spsk rapsolie (evt. røget)
- Lidt røget paprika (kan udelades)
- Lidt salt
- 1 tsk akaciehonning
- 2 spsk æbleeddike
Fremgangsmåde
Sildene skæres i henholdsvis tynde strimler og små stykker og vendes med den strimlede agurk.
Æggeblommen røres sammen med sennep, olie samt citron til en tyk dressing.
Løgskiverne vendes med akaciehonning, æbleeddike, paprika og lidt røget salt – står i 3 min.
Anretning:
Kom den rørte æggeblomme på tallerkenen, herpå lægges sildetataren. Drys med havtorn, krydderurter og de syltede løg.
Serveres med ristet rugbrød.