Er du også en af mange, der elsker sushi og har svært ved at få nok? Sushi er en fantastisk spise og et ret fornuftigt fastfoodvalg ud fra ernæringsmæssige perspektiver. Sushi kan godt blive en sværvægter på budgettet, og skal det laves hjemme, kræver det lidt planlægning. Et andet minus er mængden af hvide ris, som ikke helt er i overensstemmelse med anbefalingerne fra De 10 kostråd om at spise groft.
Derfor – lav dine ruller uden ris! I denne udgave kan du sagtens bruge eksempelvis røget laks, hvilket gør det meget lettere at lave, når lysten melder sig.
Velbekomme!
Opskriften
2
Ingredienser
- 100 g røget laks
- 4 stk tangplader
- 1 stk avokado (moden)
- 1 stk gulerod
- 1 stk peberfrugt
- 1 håndfuld salat
Fremgangsmåde
Læg et stykke tang på bambusmåtten og fugt med lidt lunkent vand med fingrene. Læg indholdet i midten, som du ønsker det, og luk rullen ved at føre det nederste bare tang over indholdet og rul derefter op. Stram ved hjælp af bambusmåtten (har tangen svært ved at hænge sammen, så dup med lidt ekstra vand). Lad rullen hvile i 10 minutter, skær ud og servèr med soya og wasabi. Det kan gøres på 20 minutter og er et fantastisk let sommermåltid, hvad enten det er til morgen, middag eller aften.
Jeg har også lavet rullerne med rejer og surimi. Er du ikke til fisk, kan du sagtens bruge enten tofu eller kylling i rullerne. Ja faktisk er det kun din fantasi, der sætter grænser.