Sunde bananmuffins med mandler og chokolade – nem opskrift der indeholder en masse sunde fedtsyrer fra mandlerne, kostfibre fra havregrynene og antioxidanter fra den mørke chokolade. De egner sig både som en dessert eller som en sød eftermiddagssnack med en god kop te eller kaffe til.
Bonus: De er både glutenfri og vegetariske!
Dette er en opskrift, som er nem at tilpasse alt efter, hvad man har af ingredienser i sit køkken:
- Mandler kan erstattes af andre nødder fx hasselnødder, valnødder eller paranødder.
- Kokosfibermel kan erstattes af andet mel fx boghvedemel, grahamsmel, speltmel eller helt normal hvedemel.
- Agavesirup kan erstattes af honning, andet sirup eller helt normalt sukker.
- Skyr kan erstattet af yoghurt naturel eller græsk yoghurt.
Tip: Disse bananmuffins bliver bedst hvis bananerne er godt modne.
Elsker du også sunde desserter? Se fx denne lækre opskrift på sunde sweet potato pandekager.
Opskriften
10 stk.
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 20 min. / I alt: 40 min.
Ingredienser
- 3 stk modne bananer
- 3 stk æg
- 1 dl skyr
- 1 dl havregryn
- 1 dl kokosfibermel
- 1 dl mandler
- 60 g mørk chokolade min 70%
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk agavesirup
Næringsindhold
Per stk.
Kalorier
139
Protein
6g
Kulhydrat
13g
Fedt
7g
Fremgangsmåde
- Mos bananerne med en gaffel og bland dem med havregryn, kokosfibermel, æg, skyr, bagepulver, vaniljepulver og agavesirup.
- Rør ingredienserne sammen, indtil du har en ensartet masse.
- Hak mandlerne og chokoladen, og bland dem med de resterende ingredienser.
- Fyld muffinsformene cirka 2/3 op med dejen og bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter.
- Stik i muffinsene med en strikkepind, og hvis der ikke hænger dej ved, er de klar til at blive nydt.