Panini er en italiensk sandwich, som oprindeligt blev lavet med enkle ingredienser som ost, skinke og brød. Det er blevet en populær frokost i mange dele af verden, og der er utallige variationer af opskriften tilgængelige. Men desværre er traditionelle paninier ikke altid de sundeste, da de ofte indeholder meget fedt og kalorier.
Derfor har jeg skabt en sundere vegetar version af paninien ved at bruge grovpita og fedtfattig ost – og det smager stadig lige så lækkert som den originale version. Det er sprødt, lunt og lækkert – og supernemt at lave! Her får du opskriften på sund vegetar panini med tomatsalat.
Buon appetito 🙂
På jagt efter flere alternative frokost opskrifter? Se vores frokost sektion.
Opskriften
1 person
I alt: 15 minutter
Ingredienser til sund panini:
- 1 stk grovpita
- 40 g fedtfattig ost (for eksempel Cheasy 13 %)
- 1/2 stk tomat
- stk et par basilikumsblade
- 1 drys tørret oregano
- stk evt. tørret skinke
Ingredienser til tomatsalat:
- 1 stk tomat
- 1/4 stk agurk
- 1 drys tørret oregano
- stk lidt frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Halver pitabrødet og lav en sandwich af ost, en tomat i skiver, tørret oregano og masser af frisk basilikum.
- Placer paninien i et ovnfast fad og varm det i ovnen i cirka fem minutter.
- Lav en salat af den anden tomat. Skær den i firkanter og gør det samme med agurken. Skyl og hak basilikum fint.
- Vend tomat og agurk i olivenolie med salt, peber og den hakkede basilikum.