Lidt tunge og fyldige salater mætter rigtig godt og er oplagte at tage med madpakken, fordi de ikke falder sammen på samme måde, som lette salater kan gøre det. Her får du opskriften på en fyldig bønnesalat, som mætter længe og indeholder både proteiner og kostfibre.
LÆS OGSÅ: Rød mangosalat med gojibær
LÆS OGSÅ: Råkost med blåbær og kokos
Tre tips:
- Hvis du har et par falafler tilbage fra aftensmaden eller tortillawraps i skuffen, så er begge dele super tilbehør til bønnesalaten.
- Har du krydderurter i køleskabet eller i urtehaven, kan du sætte prikken over i’et ved at tilføje en håndfuld hakkede urter, eksempelvis persille, dild, basilikum – eller en blanding.
- Nogle af de bønner du kan få kogte på dåse ligger i en lage, koger du bønnerne selv, er det defor godt at tilsætte lidt bouillon undervejs, så de kommer til at smage af mere.
Opskriften
1 stor portion
Ingredienser
- 10 stk cherrytomater
- 1/2 stk agurk
- 1/2 stk rød peberfrugt
- 1 dåse butterbeans, kidney- eller cannellini bønner (eller et mix)
- 1/2 knsp salt
- 1 tsk paprika
- 1/3 tsk røget paprika (kan undlades)
- 1/2 tsk sukker
- 1 tsk olivenolie
- 1/2 dl grønne oliven
Fremgangsmåde
Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skyl og rens agurk og peberfrugt og skær dem i tern. Skyl bønnerne og vend dem med salt, paprika, sukker og olivenolie. Bland alle ingredienserne i en tupperware. Hæld de grønne oliven over salaten eller medbring dem i en seperat beholder.