Efter 5 forsøg lykkedes det mig at strikke en super lækker og SUND kage sammen med to af mine favoritsmage: Chokolade og kokos. Mit krav var, at den skulle kunne nydes som en sød eftermiddagssnack og derfor have et lavt kalorieindhold, og samtidig indeholde meget protein og fibre.
Som bonus er kagen sukkerfri, da jeg har brugt Sukrin i stedet i stedet for sukker. Sukrin er et sødemiddel der både smager og ligner sukker, men som indeholder 0 kalorier. Sukrin er lavet af sukkeralkoholet Erythitol og søder ca. 30% mindre end almindeligt sukker. Det kan købes i helsekostbutikker og nogle enkelte supermarkeder. Du kan også vælge at bruge agavesirup eller en anden form for sødme – det er helt op til dine smagspræferencer.
Bemærk! Der er dog en lillebitte-bitte smule sukker i denne opskrift, qua at jeg har brugt 2 teskefulde vaniljesukker. Du kan vælge at bruge vaniljepulver i stedet, og derfor også tilsætte 10 gram ekstra Sukrin.
Opskriften
6 stykker
Ingredienser
- 80 g æggehvide
- 80 g græsk yoghurt
- 1 stk æg
- 40 g kokosmel
- 15 g kakaopulver
- 40 g sukrin
- 3 tsk Husk/loppefrøskaller
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kokosolie til at smøre fadet
Fremgangsmåde
Alle ingredienser mixes sammen i en skål med en håndmixer og hældes derefter i et lille smurt fad. Bages i 20-25 minutter på 180 grader (varmluft). Lad kagen køle af før du begynder at skære, da den lige skal “sætte sig”. Opbevares i køleskabet, medmindre den skal spises inden få timer.