Sundere variant af stjerneskud
For at tilføre retten et twist og flere kostfibre, er rødspætterne serveret på ristet rugbrød, paneret i en fuldkornsblanding med mandler og serveret med en nem sidesalat. I stedet for dressing er rejer og rødspætter krydret i paprika, og retten opgraderet med en hjemmelavet, lun agurkerelish.
Opskriften
4 personer
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød (75 g pp)
- 4 dl spinat eller salatmix
- 1/2 stk citron
- 4 tsk mayonnaise (kan udelades)
Panerede rødspættefiletter
- 4 stk rødspættefiletter (uden ben)
- 3 spsk fuldkornsmel
- 3 spsk finvalsede havregryn
- 2 spsk nødder eller frø (her mandler)
- Evt. 1 stk æg
- 1 tsk paprika
- drys salt og peber
- stk olie eller smør til stegning
Dampede rødspættefiletter
- 4 stk små rødspættefiletter (uden ben)
- 2 dl vand med bouillon
- drys salt og peber
Rejer
- 100 g rejer
- 1/2 tsk paprika
- drys peber
Agurkerelish
- 150 g syltede drueagurker
- 70 g rødløg
- 90 g æble, sødt
- 1/2 dl vand
- 3 spsk sukker
- 2 spsk eddike
Bønnesalat
- 250 g haricots verts (grønne bønner)
- 3 dl blomme- eller cherrytomater
- 2 dl grillede artiskokker, drænede
Fremgangsmåde
Rist brødet, skyl og dræn babysalaten og skær citron i skiver.
Panerede rødspættefiletter
Krydr rødspættefiletterne med salt og peber. Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med mel, havregryn, paprika og peber. Vend filetterne i paneringen (eventuelt i æg først) og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.
Dampede rødspættefiletter
Fold rødspættefiletterne med skindsiden indad og læg dem i en stegepande. Hæld vand med bouillon ved, og damp dem ved svag varme i 10-12 minutter. De er færdige, når du kan stikke en kødnål i dem uden at møde modstand, og kødet er lyst og fast. Alternativt kan du putte dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.
Rejer
Bland rejer med paprika og peber.
Agurkerelish
Snit drueagurker, rødløg og æble i tern, des mindre jo bedre. Steg/kog dem i vand, eddike og sukker. Lad det simre til væsken er fordampet. Smag til med salt og peber og mere sukker, hvis du synes, at relishen er for sur.
Bønnesalat
Pil bønnerne, hvis du har valgt friske. Kog bønnerne i en smule letsaltet vand, giv dem 2-3 minutter, så de stadig har bid. Skær tomater i kvarte, og artiskokker i mundrette stykker. Anrettes i fire mindre portionsskåle.
Anretning
Anret det ristede brød på en tallerken, smør med mayonnaise og kom salaten på. Anret den stegte rødspættefilet i den ene side, og den dampede i den anden. Top med relish, rejer og citron. Salat på siden. Velbekomme!