Så er vi ved at nå til sæsonen for majs, som for alvor begynder i juli måned. Er du også vilde med de små gule sukkermajs? Majs bliver simpelthen brugt for lidt, og når de så gør er det oftes i en gryderet eller en salat. Men nu skal vi bruge majs på en ny måde og derfor har vi kastet os ud i disse sprøde og vegetariske majsdeller.
Majs har skam mere at byde på, end blot den smukke gule farve. Vidste du, at majs er rig på både A-, B- og C-vitamin? Skynd dig at kast dig ud i majsdellerne og brug dem i en burger, sandwich eller spis dem som de er med en salat til.
Opskriften
6 stk.
Forberedelse: 15 min. / Tilberedning: 10 min. / I alt: 25 min.
Majsdeller
- 250 g majs, friske eller fra dåse
- 40 g rødløg
- 40 g mælk
- 2 stk æg
- 70 g majsmel
- 50 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 stor håndfuld persille
- 1 nip salt
- saften fra 1/2 lime
- olie til stegning
Evt. tilbehør
- 1 stk avocado i tern
- cherrytomater, kvarte
- en håndfuld persille
Fremgangsmåde
Hak rødløget og persillen fint.
I en skål blandes mel og bagepulver. I en anden skål piskes æg, og vendes med de resterende ingredienser. Tilsæt mel og rør godt sammen, til alt mel er fordelt.
Varm en pande op ved middelhøj varme med olivenolie. Brug en ske til at forme majsdellerne med og læg dem på den varme pande. Tryk dem lidt flade, og steg dem i 2-5 minutter på hver side, til de er gyldne. Spis dem varme, lune eller kolde.