Denne lækre rødkålssalat er den perfekte salat til jule-middagen, da den har en sød og julet smag af kanel og appelsin.
Salaten er både frisk, sød og syrlig, og så mætter den en hel del på grund af rødbederne. Derfor kan denne rødkålssalat enten spises som et måltid alene eller som tilbehør til en af de lettere retter i juletiden.
TIPS:
Du kan sagtens bytte rødkålen ud med enten spidskål eller hvidkål – ligesom du kan bage rødbederne i sirup i stedet for honning for at få en vegansk udgave.
Salaten på billedet er skåret groft ud, men den kunne sagtens skæres fint ud også 🙂
Velbekomme!
Carrotstick redaktionen ønsker jer alle en glædelig jul.
Opskriften
2-4 personer
Sprød rødkålssalat
- 2 stk rødbeder
- 1/2 spsk honning (eller sirup)
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 spsk olie
- 1,5 stk appelsin
- 50 g hasselnødder
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen til varmluft på 175 grader.
Skræl og skær rødbederne ud i tern efter den størrelse du ønsker og vend dem i olie.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 175 grader i 25 min. eller til de er møre.
Blandt olie, honning og kanel og hæld over de afkølede rødbeder.
Rist hasselnødderne til de er brune og rul dem i et viskestykke så lidt af skallen kommer af.
Hak hasselnødderne og drys dem over salat som det sidste.
Rødkålen skæres ud i fine strimler. Appelsinen skrælles og skæres ud i mindre skiver eller tern.
Rødbederne tages ud af ovnen (efter 25 min.) og køles af inden de kommer i salaten.
Rødkål, appelsin og rødbeder blandes i et salatfad og til sidst drysses hasselnødder henover.