Vi er vilde med de lette måltider. Vi eksperimenterer med at lave en masse af slagsen, og i dag blev det til en skøn symfoni af kerner fra den gamle urhvede spelt, laks og den fantastiske proteinrige hytteost. Hytteost er genial som dressing – den bidrager med en cremet konsistens, som gør det muligt at få noget der er sundt og snasket på samme tid.
Speltkerner og spidskål giver maven noget at arbejde med. Laksen bidrager blandt andet med Omega 3, D-vitamin og essentielle olier.
Hele retten fås for den nette sum af cirka 350 kcal. Den kan op- og nedjusteres i mængde efter behov og kan snildt suppleres med en grøn salat.
Opskriften
1
Ingredienser
- 50 g røget laks
- 40 g speltkerner
- 35 g hytteost
- spidskål
- sennep
- citron
- karse
- rødløg
- gulerødder og grøn salat
Fremgangsmåde
Først koger du speltkernerne som anvist på pakken.
Mens de køler af, snittes og rives resten.
For at give retten lidt syre og kant blander du hytteost med en god knivspids grov sennep, citron, salt og peber.
Laksen bliver revet med fingrene eller skåret i passende små stykker, og spidskål snittes fint sammen med rødløg.
Det hele blandes og smages til med groft salt og friskkværnet peber.
Pynt med skrællede gulerødder og en masse frisk karse (den skal du ikke være nærig med!) og afslut med lidt saft fra citronen.