Søde kartofler med avocado er et lækkert og anderledes input til tapasbordet. De kan osse spises som hapsere til frokost eller som en let forret. Du kan toppe de bagte skiver af sød kartoffel med alt hvad hjertet begærer. Disse er toppet med avocado, koriander og chili, som gør dem spicy og friske i smagen. Du kan sagtens udskifte koriander med basilikum eller en anden krydderurt.
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter til tapasbordet så prøv disse Små grønne broccolibidder med lækker avocado dip
Opskriften
2-4 personer
Ingredienser
- 2 stk søde kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk salt
- 1 stk avocado
- 1 lille håndfuld friske koriander eller andre friske krydderurter
- 1/2 lime, saften fra den
- Evt. lidt frisk chili
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skær de søde kartofler i tynde skiver.
Bland olie, finthakket hvidløg, chilipulver og salt sammen.
Pensel skiverne af sød kartoffel på begge sider med marinaden, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag i den forvarmet ovn i 30 minutter – vend dem halvvejs.
Skær halvdelen af avocadoen i skiver, mos den anden halvdel med en gaffel og bland den med lime saft og groft hakket koriander – gem lidt koriander til topping
Fordel avocadoskiver og avocadomos oven på de bagte søde kartofler. Top med koriander og evt. lidt frisk chili.
Velbekomme 🙂