Ja, du læste helt rigtigt. Lyder det ikke bare lækkert? Det smager i hvert fald hamrende godt! Du kan snildt spise denne vaffelopskrift både morgen, middag og aften – den er god til det hele! Derudover så tager den ikke ret lang tid at bikse sammen, også mætter de utrolig godt.
Top med hvad du synes, men prøv endelig at kaste dig ud i denne variant med salsa, avokado og bønner. Foretrækker du linser, kikærter eller anden bælgfrugt kan du altid erstatte med det.
Hvis du foretrækker en sød vaffel til morgenmad, kan du prøve Sunde bananvafler med din yndlings topping
Opskriften
2 vafler
Forberedelse: 20 min / Tilberedning: 10 min / I alt: 30 min
Vafler
- 3 stk æg
- 200 g revet kartoffel, sød eller almindelig
- 1,5 dl revet mozzarella eller cheddar
- 1/2 dl mælk
- 1/2 tsk salt og peber
- 2 spsk karse, kan undlades
- 1/2 løg, fintrevet
- kokosolie eller smør til stegning
Salsa
- 15 stk cherrytomater
- 2 spsk fintsnittet koriander eller persille
- 1/2 lille rødløg
- 2 tsk god olivenolie
- salt og peber
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/2 lime, saften derfra
Topping
- 1/2 avocado
- 1/2 dåse sorte bønner, linser eller kikærter
- salsa
Fremgangsmåde
Kartoffel rives groft på et rivejern.
Pisk æg sammen med ost, mælk, løg, karse salt og peber. Tilføj revet kartoffel.
Varm vaffeljernet op og smelt fedtstof heri. Bag vaflerne i ca. 3-5 min, indtil dejen slipper vaffeljernet.
Imens vaflerne bager laver du salsaen.
Skær tomater og rødløg i forholdsvis små tern. Vend det sammen med olivenolie og fintsnittet koriander. Smag til med salt, peber, citron og chiliflager.
Spis dine vafler med avokadotern, salsa og bønner. Velbekomme 🙂
Hej, kan man undlade osten?
Hej Cecilie,
Ja, det kan du sagtens. Det er op til dig 🙂
Bedste hilsner,
Caroline