Gulerødder kan sagtens stå alene i en salat, hvis de vendes i en slags pesto eller tapenade. Her akkompagneres røddernes sarte sødme og fine bid med en letbitter oliventapenade med ristede mandler og spidskommen.
Denne opskrift er fra vores bog “GULERØDDER” og er top lækker.
Vild med salater? Så prøv fx denne ingefær syltet gulerodssalat
Vil du se mere tilbehør? Så gå til vores tilbehør sektion
Opskriften
4 prs.
I alt: 20 min.
Ingredienser
- 10 medium gulerødder (ca. 700 g)
- 25 g mandler
- 100 g grønne oliven uden sten
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk citronsaft
- 1,5-2 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- salt og peber
Næringsindhold
Kalorier
173
Kulhydrat
12g
Protein
3g
Fedt
11g
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødderne, halver dem på langs og skær dem i skrå skiver.
- Fyld en gryde med vand og lad det nå kogepunktet. Blancher gulerødderne i det kogende vand i 1 minut og hæld gulerødderne i en sigte.
- Rist mandlerne på en tør pande og hak dem fint, men ikke til mel.
- Blend oliven med hvidløg, olivenolie, citronsaft og krydderier. Smag til med krydderier, salt og peber.
- Bland mandlerne med de purerede oliven og vend gulerødderne i oliventapenaden.