Spørger jeg mig selv om min favoritfødevare, så vil mit første bud være rødbeden. Rødbeden er en super alsidig rodfrugt, hvis naturlige sødme kan udnyttes i både hovedretter og desserter. Er du også vild med rødbeder, kan du eksempelvis prøve denne lækre rødbederåkost med kikærter og tahindressing eller peppe aftenen op med en rødbedeis med chokoladesauce.
Denne rødbedesmoothie, eller rødbedegrød om du vil, er et dejlig sødt mellemmåltid, som gør det godt i forhold til at tilfredsstille i hvert fald mine eftermiddagscravings. Rødbedernes sødme suppleres fantastisk af saftige dadler og kakaopulver. En kombination jeg er kæmpe fan af. Det spiller top godt, og jeg har endda formået at overbevise rødbedekritikere hermed!
Opskriften
1
Ingredienser
- 1-1,5 dl vand eller mælk
- 75 g rødbede
- 1 stk banan
- 30 g dadler
- 1 spsk usødet kakaopulver
- 1 spsk kokosmel
- 1 spsk chiafrø
- 1 spsk solsikkekerner
Fremgangsmåde
Skræl og rens rødbeden og skær den i mindre stykker. Udsten dadlerne og blend dem med vand, banan og rødbede. Juster mængden af vand eller mælk i forhold til, om du ønsker en drikkevenlig smoothie eller en frugtgrød. Tilsæt kakaopulver og blend til en ensartet konsistens. Skrab eventuelt kakaopulver ned fra siderne undervejs.
Bland en topping af kokosmel, chiafrø og solsikkekerner.
Server rødbedesmoothien i et flot glas eller i en morgenmadsskål med toppingen eller anden yndlingstopping.