Selvom det er lidt trist, at sommeren med lys og varme er forbi, byder efteråret på masser af hygge. Så hvorfor ikke fyre op for stearinlysene og bagningen. Denne raw æbletærte tager næsten ingen tid at lave, og så er den dejlig forfriskende og perfekt til efterårshygge. Den oprindelige opskrift stammer fra Ida Kirks ”Rawfood – rent liv til cellerne. Sund julemad til hele familien” blot med nogle ændringer fra min side.
Tærten er et sundt alternativ til almindelig æbletærte, da den indeholder flere næringsstoffer i form af C- og E-vitaminer, fibre og protein. Tærten er dog ingen slanketærte, da den er rig på kalorier i form af både mættet og monoumættet fedt.
Opskriften
5
Bund
- 3 dl dadler
- 2 dl mandler
- Lidt stk salt
Fyld
- 3 stk æbler
- 1 dl rosiner
- 1 spsk kokosolie
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vanillepulver
- Evt. 1/2 tsk kardemomme
Topping
- 1 stk æble
- Lidt stk citron
- Lidt stk kanel
- Evt. lidt stk kokospalmesukker eller vaniljepulver
Fremgangsmåde
Start med at komme alle ingredienserne til bunden i en blender og blend, indtil du har en fast masse.
Fordel massen i en tærteform. Blend herefter ingredienserne til fyldet, indtil du har en grød, som du herefter fordeler på tærtebunden.
Pynt med et æble skåret i skiver eller revet og sprøjt lidt citron udover, så de ikke bliver brune. Drys med kanel, kokosblomst palmesukker eller andet krydderi.