Denne proteinrige havregrød med chia og chokolade er ny favorit hjemme hos mig da den er hurtig, lækker og virkelig mættende! Toppingen kan varieres i det uendelige, så det er bare med at udforske de forskellige, lækre müsliopskrifter der gemmer sig her på Carrotstick.
At komme æg i sin havregrød virker ved første tanke lidt ulækkert; det vil jeg gerne give dig ret i! Men ægget giver protein, fedt og en flot, gul farve til grøden og smager ikke igennem, så bare rolig. Giv det en chance.
Tip: Opskriften indeholder havregryn, du kan bruge både grov- og finvalsede, men grovvalsede havregryn giver den fladeste blodsukkerkurve.
Opskriften
1 person
Ingredienser
- 20 g havregryn
- 10 g chiafrø
- 1 dl vand
- 1 stk æg
- 10 g hakket chokolade
- 10 g hakkede mandler
- 1 klat smør (kan udelades)
Fremgangsmåde
Varm havregryn og chiafrø op med vandet. Varm op og rør rundt til vandet er opsuget.
Tilsæt æg og rør til en ensartet masse (lader du grøden stå urørt for længe, sætter ægget sig ligesom på en æggekage, så husk at røre rundt).
Hæld grøden i din flotteste serveringsskål, tilsæt en klat smør (det smager altså bare godt!) og hakkede nødder og chokolade.
Hej! Elsker at følge med. Hvad svarer 10 g chiafrø ca til? Er det en teske? Og 20 g havregryn er det lige under en dl? Knus