Popcorn laves af majskorn, som består af 100% fuldkorn. De smager godt, er nemme at lave og er en billig snack.
Når du køber popcorn i biografen eller til mikrobølgeovnen, indeholder de ofte unødvendigt meget fedtstof og salt.
Som et sundere alternativ til de fedt- og saltholdige købepopcorn, kan du lave dine egne hjemmelavede popcorn i gryde. Ved at lave dine popcorn selv, kan du kontrollere, hvor meget salt og olie du vil komme ved. Det bedste er at tilberede dine popcorn uden eller med så lidt olie og salt som muligt.
Af smagsmæssige årsager laver jeg altid mine popcorn med en smule olie og salt. Når de skal være ekstra spændende, bruger jeg kokosolie i stedet for almindelig olie – det giver en virkelig lækker smag!
Savner du inspiration til lækre snacks eller vil du smide et par kilo? Hent vores gratis kostplan. Den indeholder en stribe lækre og nemme opskrifter på alt fra snacks til middagsretter.
Opskriften
1-2 personer
Ingredienser
- Mængder afhænger af grydens størrelse
- Ca 1-2 spsk kokosolie eller neutralt smagende olie (grydens bund skal være dækket af et tyndt lag olie)
- Ca. 1,5 dl majskorn (grydens bund skal være dækket af et lag majskorn)
- Salt
Fremgangsmåde
Hæld olie i gryden – så grydens bund dækkes af et tyndt lag. Hæld majskornene i gryden, så grydens bund dækkes af kun et lag. Sæt låg på gryden og tænd for kogepladen ved jævn varme. Når majskornene begynder at poppe, rystes gryden med jævne mellemrum, så flest mulig majskorn poppes og popcornene ikke brænder på (husk grydelapper, så du ikke brænder dig på grydens låg).
Efter ca. 3-5 minutter (når du kan høre, der ikke poppes flere majskorn) er popcornene klar. Server dem drysset med en smule salt.