Disse lækre pastinak-fritter fungerer både som pomfritter, grøntsagstilbehør og en saltet snack.
Det er sæson nu for alle de grove, mættende grøntsager, så det er både billigt, supersundt og miljøvenligt at lave mad med de danske rodfrugter.
Du kan faktisk lave pomfritter med nærmest alle rodfrugter, fx. rødbede, knoldselleri, persillerod, gulerødder og selvfølgelig kartofler. Kartofler er omdiskuterede, men er altså en sund grøntsag selvom den indeholder stivelse, da de blandt andet indeholder kostfibre og c-vitamin – jeg synes bare det er sjovere at eksperimentere med andre rodfrugter.
Opskriften
1-2 personer
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 20 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 1 pakke pastinakker (500 g)
- 2 spsk olie (oliven eller raps)
- salt og krydderi (fx. ramsløg, hvidløg, timian eller basilikum)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 c varmluft eller 225 grader i en konventionel ovn.
Skyl pastinakkerne og skær dem i lige store stykker (skal ikke skrælles, så vælg gerne økologisk).
Fordel pastinakkerne på et stykke bagepapir på en bageplade, kun 1 lag.
Hæld olie, salt og krydderier over og rod med hænderne så det bliver fordelt på alle stykker.
Bag dem ca. 20 minutter – rod evt. i dem når halvdelen af tiden er gået.
Server fx. med en hjemmelavet aioli til at dyppe i, se opskrift her.