Franskmændene har deres riz au lait, i Iran spiser de sholeh zard, i Indien hedder det kheer og i Danmark spiser vi risengrød og risalamande. I denne variant af en risdessert giver safran og gulerodssaft i samspil en dejlig aromatisk ret. Den cremede ris smager herligt med en klat mascarponecreme og ristede mandler.
Opskriften
4-5 pers.
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 dl grødris
- 1 tsk safran
- 1,1 L mælk (ko-, ris- eller havremælk)
- 3 dl gulerodssaft
- 2 spsk sukker
- 100 g mascarpone
- 35 g neutral yoghurt
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 g mandler
Næringsindhold
Kalorier
445
Kulhydrat
53g
Protein
13g
Fedt
19g
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde. Svits kort risene sammen med safran.
- Tilsæt mælk og gulerodssaft og lad det koge sammen til en cremet grød. Det tager ca. 30 minutter. Rør i gryden undervejs. Vær op- mærksom, når risene har optaget næsten al mælken, og den er blevet til en våd grød, og du kan høre, hvordan det så småt kan brænde på, når du rører i gryden.
- Tilsæt sukker. Tag grøden af varmen, når ri- sene har optaget mælken, og grøden er blevet cremet. Det er vigtigt, at grøden ikke bliver for tør, så tag den hellere af blusset lidt før, hvis du er i tvivl. Noget af væsken fordamper, og noget af den optages af risene, når de får lov at stå.
- Rør mascarpone sammen med yoghurt og vanilje. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, til de dufter. Hak dem groft.
- Anret desserten i små glas, server med en klat mascarponecreme og drys med hakkede mandler.