Denne banankage er super nem at lave, og den smager dejligt. Den indeholder kun ‘almindelige’ ingredienser, som man ofte har derhjemme eller kan få i ethvert supermarked.
Hvis den skal være kagesød, så brug den andel sukker, der er indskrevet i opskriften. Ønsker du i stedet at bruge den som morgenmad eller mellemmåltid, kan du blot undlade at putte sukkeret i, da bananen i sig selv giver en fin naturlig sødme.
Ønsker du at gøre banankagen mere blodsukkervenlig, f.eks. hvis du har PCO(S), kan du benytte sukkererstatning (f.eks. det naturlige Sukrin (reklamelink)) og skifte havregryn samt mel ud med mandelmel (eller malede mandler). I stedet for vaniljesukker kan du bruge ren vanilje, og så sørge for at chokoladen har et kakaoindhold på minimum 70% eller bruge sukkerfri chokolade.
Bon appetit 🙂
Mangler du inspiration til sunde desserter eller vil du måske tabe dig? Hent vores gratis kostplan
Opskriften
12-14 stykker
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 50 min.
Ingredienser
- 4 modne bananer
- 3 dl havregryn (grove/fine)
- 1 dl valgfri mel
- 3 spsk kokosolie/smør
- 4 æg
- 1 tsk vaniljesukker med top (kan undlades)
- 50 g mørk chokolade
- 3 spsk sukker (kan undlades)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 grader.
Mos bananerne i en skål med en gaffel, smelt fedtstoffet i mikroen/ovnen eller en gryde og bland det hele sammen med resten af igredienserne (vent med chokoladen).
Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
Hæld dejen i en silikoneform eller smurt form (eksempelvis rugbrødsform), så kagen bliver max 5 cm høj.
Bag den i cirka 25-30 minutter, til den er gylden.
Hejsa 🙂 er det varmluft eller alm ovn?
Hej Signe
Opskriften er lavet med varmluft, men det er faktisk hip som hap 🙂
Mange hilsner
Marie
Jeg har en del bananer i fryseren, tror du de kan bruges her?
Hej Kirsten
Ja, det kan de sagtens 🙂
Mange hilsner
Marie
Hej Marie 🙂
Skal der bagepulver i kagen, eller er det lige meget?
Hej Maria
Det er ligemeget 🙂
Mange hilsner
Marie
Tak for svar Marie 😀 jeg er nogengange i tvivl om, hvornår det egentlig giver mening at bruge bagepulver. Ved du det?
Øj! Så er den opskrift også afprøvet, havde lige 2 bananer. Så halv portion passer fint til 12 fine muffins
Lækkert, lækkert og med majsmel bliver de fine gule
God weekend.
Hej Christina
Fedt at høre! Og god idé med majsmel 🙂
Mange hilsner
Mare
Hvordan fungerer den i forhold til at fryse?
Hej Nadia.
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den (den forsvinder altid hurtigt, hehe). Men den holder sig fint i 5 dages tid på køl. Jeg synes dog du skal prøve at fryse et enkelt stykke – skriv meget gerne, hvordan det går 🙂 🙂
Mange hilsner
Marie