Har du også tit lyst til lige at bage en kage, når den søde tand melder sig?
I stedet for at købe noget sødt med alt for mange E-numre i, og for at undgå at spise lidt for meget af den nylavede kage, så kan det være, at en Mug cake er noget for dig. Det er en kage, der laves på få minutter i mikrobølgeovnen. Den skal laves i enkelte portioner, så der er ingen risiko for, at du ender med at have spist en halv kage og føler at du skal løbe et marathon for at forbrænde den. Med en mug cake bliver det ikke nemmere at lave en kage – og de er samtidig utrolig velsmagende.
Hvis man ønsker en sundere version af denne mug cake, der påvirker blodsukkeret i mindre grad, kan man erstatte mel med blendede mandler (mandelmel) og bruge sukkererstatning (f.eks. Sukrin) i stedet for sukker. Dette kan f.eks. være, hvis man har PCO(S).
Savner du inspiration til lækre snacks eller vil du smide et par kilo? Hent vores gratis kostplan. Den indeholder en stribe lækre og nemme opskrifter på alt fra snacks til middagsretter.
Opskriften
1 person
Forberedelse: 3 min. / Tilberedning: 2 min. / I alt: 5 min.
Ingredienser
- 2,5 spsk valgfri mel
- 3 spsk sukker
- 1 spsk kakaopulver
- 1/4-1/2 tsk bagepulver (jo mindre, des mere mushy)
- 1/4 tsk fint salt
- 4 spsk mælk
- 1 spsk olivenolie
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen i en kop. Tilsæt derefter de våde ingredienser og rør godt sammen. Derefter sættes koppen i mikrobølgeovnen i ca. 1 minut og 30 sekunder. Det er vigtigt koppen kun er ca. halvt fyldt, da kagen hæver op.
Ok, lidt skeptisk her… var faktisk lidt vantro, da jeg åbnede microovnen og der rent faktisk stod en færdig kage… men opskriften må da næsten være til to styks? Ellers er det altså nogle vilde kopper du holder dig..:)
Ud over det er det altså en super idé, jeg kunne godt være typen, der blev kagesulten og så bare bagte et eller andet kæmpestort og tosset – og når det nu ER bagt, så skal det jo også spises… meget bedre alternativ med noget der forsvinder sammen med lækkersulten…
Jeg var ret skeptisk!
men sørme om ikke der stod en kage i min mikroovn i løbet af ca. 1 minut!
Jeg brugte 3spsk kakao – næste gang vil jeg kun bruge 2.
Men! – jeg er fan ! 🙂
Hej Heidi,
Dejligt at høre! Jeg havde faktisk den samme oplevelse da jeg prøvede den. Jeg tror jeg vil gå ind og ændre opskriften til to spsk kakao i stedet 😉
Vh Marie
Har lavet 2 styks i to krus det passede fint lidt mindre kakao og brugte rørsukker i stedetfor sukker også en teskefuld vanillesukker
Perfekt! 🙂
//Cecilie