Matcha blondies er til dig, som er vild med smagen af matcha! Denne kage indeholder nemlig det smukke grønne pulver, som ikke alene giver en fin farve, men som også har en meget karakteristisk smag. Selvom smagen kan være meget gennemtrængende, når den drikkes, er smagen ikke nær så kraftig, når den bruges i kage.
Kagen er meget simpel at gå til. Den kan desuden også laves glutenfri, hvis du blot bruger glutenfrie havregryn.
God fornøjelse 🙂
Hvis du er interesseret i at læse mere om de gode egenskaber ved matche the, så kan du læse artiklen Matcha te – det nye superfood.
Opskriften
1 kage
Ingredienser
- 3 stk æg
- 200 g havregryn
- 50 g mandler
- 1 spsk matcha pulver med top
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 dl kokossukker
- 3 dl mandelmælk
- 2 spsk kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
- et lille nip salt
- evt. lidt flormelis og friske blåbær til pynt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader
Havregryn, mandler og bagepulver blendes først fint til mel.
Herefter tilsætte resterende ingredienser. Blend hele massen godt, indtil du har en nogenlunde flydende konsistens.
Massen må ikke være alt for flydende – så skal der tilsættes en ekstra håndfuld havregryn.
Beklæd en form med bagepapir, og hæld massen heri.
Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 20-25 minutter.
Brug evt. en gaffel til at stikke undervejs, for at tjekke om kagen er færdig.
Lad den køle af inden du sætter tænderne i den 🙂