Noget af det bedste ved julen er marcipansnebolde ― derfor er denne opskrift på sundere marcipansnebolde inspireret af de traditionelle snebolde. Resultatet blev marcipansnebolde lavet af hjemmelavet marcipan, overtrukket af mørk chokolade og rullet i kokosmel.
Du kan også give dig i kast med et sundere alternativ til havregrynskugler her.
Opskriften
35 stk
Ingredienser
- 300 g mandler
- 3 spsk agavesirup/sukker
- 2 stk pasteuriseret æggehvider (cirka 60 ml)
- 1 tsk mandelessens
- mørk chokolade (kan undlades)
- kokosmel (kan undlades)
Fremgangsmåde
Smut mandlerne og blend dernæst mandlerne til en findelt masse i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt agavesirup, æggehvider og mandelessens og ælt massen sammen med hænderne.
Hvis massen er lidt for tør, så tilsæt en smule mere æggehvide.
Hvis du gerne vil have en sødere marcipan, kan du tilsætte en smule mere agavesirup.
Tril små kugler af massen, dyp dem i mørk chokolade og rul dem i kokosmel.
Velbekomme!