Start med at finde ud af, hvilke råvarer du elsker. Salater behøver nemlig ikke være kedelige og kun bestå af iceberg, majs og agurk.. Tværtimod, så kan du spække din salat op med mættende proteiner og grove grøntsager, i alle afskygninger.
Lav salaten aftenen før, kom den i glas – lag på lag, så den ikke er kedelig når du skal spise den. Det er både nemt, lækkert og ikke mindst en god måde at få lidt grønt på.
Her får du et bud på vores kombination til en salat på farten.
Denne opskrift på Linsesalat – smagfyldt farveksplosion egner sig også godt som en frokostsalat til når du er på farten 🙂
Opskriften
1 person
I alt: 15 min
Ingredienser
- 1/4 rødkål, fint snittet
- 2 stk mellemstore gulerødder, groft revet
- 1 stk avocado
- 1 dl kogte belugalinser eller quinoa
- 5 stk friske jordbær
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 dl ærter, evt. optøet fra frost
- salt, peber og citron
- valgfri dressing, ved siden af
Fremgangsmåde
Det er op til dig, hvordan lagene fordeles.
Hvis du ikke har kogt belugalinserne i forvejen, så start med at gøre dette. Kog evt. så du har til et par dage. Opbevares i køleskabet.
Lav avokadocreme ved at mose 1 avokado med salt, peber og citron.
Anret ingredienser i lagvis ovenpå hinanden.
Luk låget og tag salaten med dig. Spis salaten fra glasset, eller vend den i en skål med ønskede dressing og toppings (evt. lidt nødder).